Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut in Geleen?
Bij Fysiotherapie Lindenheuvel bent u in bekwame handen.

Algemene Fysiotherapie

Fysio algemeen

Wat is Fysiotherapie?
Jaarlijks bezoeken zo’n drie miljoen mensen, van jong tot oud, een fysiotherapeut voor de behandeling van diverse soorten klachten. Meestal gaat het om blessures opgedaan tijdens het werk of het sporten, klachten ontstaan door het maken van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of ‘gewoon’ door het ouder worden van het lichaam. De fysiotherapeut helpt u van deze klachten te herstellen, de klachten zoveel mogelijk te verminderen of er zo goed mogelijk mee om te gaan, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten.

Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het menselijk steun- en bewegingsapparaat. Een fysiotherapeut is dus eigenlijk een specialist in bewegen.

Bewegen lijkt misschien wel iets vanzelfsprekends, maar wanneer uw lichaam even niet meewerkt of wanneer u ergens last van krijgt, merkt u dat dit niet altijd het geval is. Met behulp van oefeningen of andere fysische therapieën helpt de fysiotherapeut uw beweeglijkheid weer te verbeteren en/of uw pijn te verminderen. Bij de fysiotherapeut kunt u niet alleen terecht voor de behandeling van bestaande klachten, maar ook om preventief (ergere) klachten te voorkomen. De fysiotherapeut zal -afhankelijk van uw klachten- bij de behandeling gebruik maken van verschillende vormen van fysiotherapie zoals bijvoorbeeld oefentherapie, massagetherapie, fysische therapie of medical taping.

Het doel van de behandeling van een fysiotherapeut kan bijvoorbeeld zijn:
- Het beter laten functioneren van (deel)gebieden van het lichaam.
- Optimaal kunnen functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening.
- Pijn en/of klachten verminderen.