Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut in Geleen?
Bij Fysiotherapie Lindenheuvel bent u in bekwame handen.

De Ziekte van Parkinson

Fysiotherapie en de ziekte van Parkinson

Uw Specialist :

Bij de ziekte van Parkinson is er een tekort aan de neurotransmitter dopamine in de hersenen. Een tekort aan dopamine kan problemen geven bij dagelijkse activiteiten zoals lopen, omdraaien in bed en praten. Ook kunnen geheugenstoornissen, slaapproblemen, depressies, concentratieproblemen en persoonlijkheidsveranderingen optreden.

Fysiotherapie en de ziekte van Parkinson

Als u door de ziekte van Parkinson problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed, kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. Bij Fysiotherapie Lindenheuvel zijn we gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. Samen bekijken we of en hoe fysiotherapie u kan helpen bij het verminderen van de problemen die u ervaart. We kunnen bijvoorbeeld werken aan de verbetering van specifieke dagelijkse activiteiten zoals lopen en het opstaan uit een stoel. Ook kan de behandeling bestaan uit hulp bij het onderhouden of opbouwen van uw conditie. Actief blijven heeft namelijk een positieve uitwerking op uw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals broze botten, verstopping of problemen met uw hart.

Ook geven we u goede voorlichting over hoe u ook op langere termijn, zonder fysiotherapie, actief kunt blijven. Het doel is immers het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid en veiligheid. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw situatie en op hoe ver Parkinson zich bij u ontwikkeld heeft.