Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut in Geleen?
Bij Fysiotherapie Lindenheuvel bent u in bekwame handen.

COPD

Chronic Obstructive Pulmonary Disease

Uw Specialist :

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease, oftewel Chronische Obstructieve Longaandoeningen en is een verzamelnaam voor longaandoeningen die zich kenmerken door een vernauwing van de luchtwegen, die niet of niet geheel omkeerbaar is. Voorbeelden van COPD zijn chronische bronchitis of longemfyseem. Speciaal voor mensen met COPD biedt Fysiotherapie Lindenheuvel een COPD-beweegprogramma aan.

Bij benauwdheid of hoestbuien denkt u misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Echter, het omgekeerde is waar: het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u eenvorm van COPD heeft. Bij minder bewegen, verergeren de klachten juist.

Binnen het beweegprogramma COPD begeleidt onze COPD- fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl en helpt u bij het verbeteren en/of het op peil houden van uw conditie. We adviseren u wat u juist wel en wat u beter niet kunt doen. Het trainingsprogramma wordt altijd in overleg met u en afgestemd op uw situatie opgesteld. Uw inspanning wordt meestal beloond met vermindering van de klachten en de kwaliteit van uw leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen. Doordat uw zelfvertrouwen groeit, kunt u daarna ook zelf meer gaan bewegen.